HOTEL HEIMWEE
terug

Met Liz Snoiijnk, Ria Marks, Anniek Pfeiffer, Sieger Sloot en vele anderen.

Hotel Heimwee

Een film die wij zelf gemaakt hebben. Iedereen werkte er zonder betaling aan mee. De film kwam uit op het filmfestival in Utrecht waar ik alle plaatsen had opgekocht. Later ook nog in het Heimwee Festival in Haarlem. Het was een fantastische ervaring. Echt een droom die uitkwam. De film is nooit op tv uitgezonden en ook niet op DVD verkrijgbaar. Hij ligt al een paar jaar uitzendklaar in de kast.

Frankrijk

Hotel Heimwee is gedraaid in Frankrijk met een heuse professionele ploeg. Als we een crane nodig hadden regelde mijn schoonvader een boer met tractor uit de buurt. Veel opnames werden gemaakt in een hotelletje dat 'Heimwee' heette. Daar sliepen we ook. De catering was formidabel.

Het script dat we in een paar dagen 'bij elkaar geimproviseerd' hadden is uiteindelijk tot een bruikbaar en verfilmbaar geheel geschreven - ook in zeer korte tijd, door Marieke van der Pol

Het Idee

ontstond toen ik met mijn drie 'levensvriendinnen' het verlangen uitte om een film te maken. Snel en zonder gedoe met subsidie-aanvragen e.d. We hebben de film 'toegedacht' naar Frankrijk waar we de beschikking hadden over een paar mooie lokaties en vervolgens hebben we de droom gewoon waargemaakt. Simple as that.